.

Hírek

Látogatási tilalom elrendeléséről szóló határozat módosítása

Az Országos Tisztifőorvos Asszony 13305-56/2020/EÜIG sz. határozatával a kijárási korlátozást a hajléktalanok vonatkozásában feloldotta.

Tájékoztatás Hajléktalanellátás Országos konferenciájának elmaradásáról

Kedves kollégák!

Sajnálattal értesítünk minden kedves érdeklődőt, hogy a koronavírus okozta helyzetet figyelembe véve, a Hajléktalanokért Közalapítvány kuratóriuma úgy döntött, hogy 2020-ban nem rendezi meg a Hajléktalanellátás Országos Konferenciáját. 

A konferencia évről-évre 250-290 fő részvételével zajlik, melynek programjai nagyrészt zárt légterekben valósulnak meg, így az idei évben, a járványhelyzet bizonytalan kimenetele miatt, felelősen nem rendezhető meg az esemény.

Mindannyian bízunk benne, hogy hamarosan levonul a járvány, véget ér a veszélyhelyzet és jövőre ismét, egészségesen és biztonságosan tarthatjuk meg hagyományos, éves szakmai tanácskozásunkat!

Megértéseteket köszönjük! Mindenkinek kitartást és vírusmentes időszakot kívánunk!

Üdvözlettel:

a Közalapítványi iroda munkatársai

Tájékoztatás intézkedésről

2020. március 8-tól az Országos Tisztifőorvos Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében látogatási tilalmat rendelt el az új koronavírus miatt.

Az intézkedés a fokozott védelemre szoruló csoportba tartozók életének és egészségének védelme, fertőzésük megelőzése érdekében történt!

Ez az intézkedés érinti a Hajléktalanokért Közalapítvány összes telephelyét, bentlakásos intézményét!

Kérünk mindenkit, hogy a látogatási tilalmat tartsa be!!!

Ezen kívül kérünk mindenkit az alapvető higiéniai szabályok betartására, hiszen a koronavírus fertőzés megelőzésére jelenleg nincs jobb eszköz.

Kérünk mindenkit, hogy figyeljen oda fokozottan az alábbiakra:

1. A legfontosabb a gyakori kézmosás szappannal! A kézmosás legalább 40 másodpercig tartson! Mindig kezet kell mosni a tömegközlekedés használata után, ételkészítés és étkezés előtt, WC-használat előtt és után, vagy ha más emberekkel való közvetlen kapcsolatba kerülés után (pl. kézfogás).

2. Semmiképpen sem szabad mosdatlan kézzel az archoz, különösen a szemhez, orrhoz vagy a szájhoz érni!

3. Köhögéskor vagy tüsszentéskor el kell takarni a szájat - de nem kézzell! Mindig használni kell zsebkendőt. Ha nincs más megoldás, a könyökhajlatba kell köhögni, tüsszenteni. A használt zsebkendőt rögtön ki kell dobni egy zárható szemetesbe, nem szabad zsebben, vagy az asztalon, táskában őrizgetni!

4. Kerülni kell a közvetlen érintkezést olyan személyekkel, akik influenza-szerű tüneteket mutatnak (láz, köhögés, stb.).

5. Lehetőség szerint kerülni kell a kézfogást, az ölelést vagy a puszilkodást üdvözléskor.

6. Ha megoldható, akkor lehetőség szerint kerülni kell a tömegközlekedési eszközök használatát, ha lehet, akkor inkább sétálni vagy biciklizni. Ha elkerülhetetlen a tömegközlekedéssel való utazás, akkor érdemes kesztyűt használni, vagy lehetőleg nem érinteni meg semmit a járművön. És utána, amint lehetséges, kezet kell mosni!

Kérünk minden kollégát, hogy ezekre a higiéniai szabályokra az ügyfelek figyelmét is hívja fel!

Meghívó a hajléktalanellátás pályázatairól szóló szakmai megbeszélésre

A Hajléktalanokért Közalapítvány ez úton meghívja a hajléktalanellátó szervezeteket, hogy a közalapítvány által bonyolított éves pályázati felhívások kapcsán szakmai megbeszélésen – közös gondolkodáson, vitán – vegyenek részt.

A megbeszélésen az idei, KONV és KMR azonosítójú pályázat támogatások céljairól lesz lehetőség közösen gondolkodni és vitatkozni. A közalapítvány a szakmai megbeszélés eredményeképp kíván arról dönteni, hogy az alapvető feladatok támogatása (mint pl. egészségügyi programok, eszközbeszerzések, stb.) és a fejlesztést szolgáló programok (pl. önálló lakhatás támogatása, foglalkoztatás, új szolgáltatások bevezetése, stb.) milyen súllyal szerepeljenek a pályázati felhívásokban.

Kérjük, hogy azok a kollégáik vegyenek részt a megbeszélésen, akik szervezetük benyújtandó pályázati programjairól érdemben dönteni szoktak!

A megbeszélés ideje: 2020. február 5. 11.00-13.00. óra

JELENTKEZÉS: 2020. JANUÁR 29. (SZERDA) 16.00-IG

A megbeszélés Budapesten lesz, a sok érintett miatt a pontos helyszínről a résztvevők számának ismeretében a későbbiekben döntünk és küldünk értesítést. Kérjük tehát, hogy aki szervezete nevében részt kíván venni, e-mailben jelentkezzen, nevének és szervezetének megadásával:

e-mail cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

véleményezésre: szakmai ajánlás - utcai szociális munka

Kedves Kollégák!

A szeptemberi szakmai műhelyeken elhangzottak alapján módosítottuk a szakmai ajánlást, igyekeztünk beépíteni a javaslataitokat, kéréseiteket.

Mellékelten küldjük ismételten az anyagot véleményezésre és kérjük, hogy a véleményeiteket, további javaslataitokat (akár az anyagba beleírva, akár külön levélben) legkésőbb 2019. november 25-ig küldjétek meg a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailcímre.

A vélemények, javaslatok alapján véglegesített szakmai ajánlást november végén szeretnénk a szaktárcának beküldeni.

Ha bármi kérdés van, keressetek nyugodtan.

Köszönettel: Bernadett

Ön itt van: Kezdőlap Hírek