.

Hírek

Tájékoztató az 1/2000. (I. 7.) SzCsM rendelet hajléktalanok nappali melegedőjére vonatkozó szabályainak módosításáról

Az 1/2000. (I. 7.) SzCsM rendelet hajléktalanok nappali melegedőjére vonatkozó szabályai módosultak. Módosultak továbbá éjjeli menedékhelyére, időszakos férőhelyekre vonatkozó szabályok is. A módosítások a Magyar Közlöny 2018. évi 158. számában jelentek meg, 2018. október 12-én, és 2018. október 15-től léptek hatályba.

A módosított jogszabály megtekinthető itt: 

http://www.magyarkozlony.hu/dokumentumok/d2a4568e66b1c41b31188bf2c088e8320282f65c/megtekintes

A nappali melegedőket érintő változásokról az alábbi rövid tájékoztatást adjuk.

Bővebben...

Köszönet!

A Hajléktalanokért Közalapítvány megköszöni mindazok segítségét és munkáját, akik az elmúlt napok rendkívüli hideg időjárása során részt vettek a bajba került emberek életének megmentésében!

Köszönjük a lakosságtól érkező telefonos bejelentéseket! Köszönjük az adományokat, a magánemberek és cégek önkéntes felajánlásait!

Köszönjük a rendőrök és a mentőszolgálatok közreműködését a szállításokban és a rendkívüli helyzetek megoldásában!

Köszönjük a családsegítő szolgálatoknál dolgozó kollégák közreműködését a lakásukban veszélyeztetettek ellátásában!

Köszönjük az idősotthonokban, pszichiátriai otthonokban és más bentlakásos szociális intézményben dolgozó kollégáknak, hogy rendkívüli szálláslehetőséget biztosítottak intézményeikben és elláttak e napokban hajléktalan embereket!

Végül, de nem utolsó sorban, köszönjük a hajléktalanellátásban dolgozó utcai szociális munkásoknak, a krízisautókon dolgozó kollégáknak, a menedékhelyeken, nappali melegedőkben és más szállásainkon dolgozó kollégáknak, a diszpécserszolgálatosoknak a hatékony munkát, a rendkívüli munkavégzést és helytállást!

Vörös Kód - Csak egy hívás!

Vörös kód!

Vörös kód riasztást adott ki az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára 2018. február 25-én déltől a várható extrém hideg miatt. Ez azt jelenti, hogy a hajléktalanokat segítő szervezetek mellett szükség esetén a bentlakásos intézményeknek is meg kell nyitniuk kapuikat a rászorulók előtt.

Az alábbi táblázatban összefoglaltuk a regionális diszpécserszolgálatok által megküldött információk alapján, hogy a vörös kód ideje alatt az egyes régiókban hány hajléktalan ember, és hány nem hajléktalan ember elhelyezését segítették a regionális diszpécserszolgálatok, illetve hány bentlakásos intézmény (vagyis nem hajléktalanellátó intézmény) fogadott be rászorulót a vörös kód idejére.

 Az alábbi táblázat a vörös kód ideje alatti kumulált adatokat tartalmazza:

Ön itt van: Kezdőlap Hírek