.

Tájékoztató a 2018. december 31-ével véglegessé vált határozattal bejegyzett időszakos férőhelyek 2019. április 30. és 2019. november 30. közötti időszakban történő működtetéséről

A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények és hálózatok hatósági nyilvántartásáról és ellenőrzéséről szóló 369/2013 (X. 24.) Korm. rendelet 50/C. § (2) bekezdése szerint a "szolgáltatói nyilvántartásba 2018. december 31-én véglegessé vált határozattal bejegyzett időszakos férőhelyek 2019. november 30-ig - a téli időszakon kívül is - adatmódosítás nélkül működhetnek".

Ez a jogszabály felhatalmazza a szolgáltatói nyilvántartásban véglegessé vált határozattal bejegyzett időszakos férőhelyeket biztosító fenntartók számára azt, hogy  2019. november 30-ig - a téli időszakon kívül is nyújthassanak szolgáltatást időszakos férőhelyen. 

Mivel a jogszabály értelmében ezen szolgáltatások adatmódosítás nélkül működhetnek fentieknek megfelelően, így csak az Államkincstártól szükséges nevezett időszakra a normatívát igényelni (a korábbiaktól eltérően), vagyis az államkincstár felé be kell jelenteni, hogy a korábban nem igényelt időszakra is igényt tartanak a normatív finanszírozásra a jogszabályban foglaltak alapján: 

 

  • az önkormányzati fenntartók pedig pótfelméréskor igényelhetik meg a többlettámogatást.

E mellett természetesen a KENYSZI-ben a megszokottak szerint rögzíteni szükséges az igénybevételeket, hiszen a finanszírozás alapját az adja.

Ön itt van: Kezdőlap Hírek Tájékoztató a 2018. december 31-ével véglegessé vált határozattal bejegyzett időszakos férőhelyek 2019. április 30. és 2019. november 30. közötti időszakban történő működtetéséről