.

Tájékoztatás intézkedésről

2020. március 8-tól az Országos Tisztifőorvos Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében látogatási tilalmat rendelt el az új koronavírus miatt.

Az intézkedés a fokozott védelemre szoruló csoportba tartozók életének és egészségének védelme, fertőzésük megelőzése érdekében történt!

Ez az intézkedés érinti a Hajléktalanokért Közalapítvány összes telephelyét, bentlakásos intézményét!

Kérünk mindenkit, hogy a látogatási tilalmat tartsa be!!!

Ezen kívül kérünk mindenkit az alapvető higiéniai szabályok betartására, hiszen a koronavírus fertőzés megelőzésére jelenleg nincs jobb eszköz.

Kérünk mindenkit, hogy figyeljen oda fokozottan az alábbiakra:

1. A legfontosabb a gyakori kézmosás szappannal! A kézmosás legalább 40 másodpercig tartson! Mindig kezet kell mosni a tömegközlekedés használata után, ételkészítés és étkezés előtt, WC-használat előtt és után, vagy ha más emberekkel való közvetlen kapcsolatba kerülés után (pl. kézfogás).

2. Semmiképpen sem szabad mosdatlan kézzel az archoz, különösen a szemhez, orrhoz vagy a szájhoz érni!

3. Köhögéskor vagy tüsszentéskor el kell takarni a szájat - de nem kézzell! Mindig használni kell zsebkendőt. Ha nincs más megoldás, a könyökhajlatba kell köhögni, tüsszenteni. A használt zsebkendőt rögtön ki kell dobni egy zárható szemetesbe, nem szabad zsebben, vagy az asztalon, táskában őrizgetni!

4. Kerülni kell a közvetlen érintkezést olyan személyekkel, akik influenza-szerű tüneteket mutatnak (láz, köhögés, stb.).

5. Lehetőség szerint kerülni kell a kézfogást, az ölelést vagy a puszilkodást üdvözléskor.

6. Ha megoldható, akkor lehetőség szerint kerülni kell a tömegközlekedési eszközök használatát, ha lehet, akkor inkább sétálni vagy biciklizni. Ha elkerülhetetlen a tömegközlekedéssel való utazás, akkor érdemes kesztyűt használni, vagy lehetőleg nem érinteni meg semmit a járművön. És utána, amint lehetséges, kezet kell mosni!

Kérünk minden kollégát, hogy ezekre a higiéniai szabályokra az ügyfelek figyelmét is hívja fel!

Ön itt van: Kezdőlap Hírek Tájékoztatás intézkedésről