.

Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program

A Kormány a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a szegénységben, társadalmi kirekesztettségben élők számának csökkentését, a szegénység újratermelődésének megakadályozását, a közszolgáltatások, társadalmi-gazdasági javak egyenlő esélyű hozzáférésének javítását, a társadalmi összetartozás erősítését. Összhangban a Partnerségi Megállapodásban foglaltakkal, a cél elérését a Kormány az Európai Strukturális és Beruházási Alapokból megvalósítani tervezett beavatkozások mellett a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program (továbbiakban RSZTOP-2) keretében tervezi elősegíteni a Hajléktalanokért Közalapítvány bevonásával.

Az RSZTOP-2 program célja megfelelő minőségű, tápláló és vitaminokban gazdag élelem biztosítása napi rendszerességgel hajléktalan emberek (hajléktalanok átmeneti szállásán élők, éjjeli menedékhelyen alvók, nappali melegedőt használók, utcán, közterületen vagy nem lakás céljára szolgáló helyen élők, elsőként lakhatásban élők) részére.

A Hajléktalanokért Közalapítvány a 1119/2015. (III. 6.) Korm. határozat alapján vesz részt a program végrehajtásában, és ennek megfelelően támogatási kérelmet nyújtott be a „Közterületen élők számára természetbeni juttatás biztosítása” elnevezésű, RSZTOP-2 kódszámú projekt megvalósítása érdekében. 2016. május 10-én aláírt támogatási szerződés alapján a Hajléktalanokért Közalapítvány a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program keretében kedvezményezettként 2016 és 2020 között átlagosan legalább napi 4.000 közterületen élő hajléktalan ember számára biztosít napi egyszeri étkezést.

A fenti cél elérése érdekében a Hajléktalanokért Közalapítvány nemzeti eljárás szerinti, nyílt közbeszerzési eljárást indít. A közbeszerzési eljárás megindításához kapcsolódó ajánlati felhívás és közbeszerzési dokumentumok az alábbi linken érhetőek el:

http://hajlekot.hu/index.php/rsztop

Ön itt van: Kezdőlap RSZTOP Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program